آشنایی با مرکز

مرکز محاسبات سریع / آشنایی با مرکز

همزمان با پیشرفت علم و فناوری، تقاضا و نیازمندی های افراد و سازمان ها در عرصه های علمی و صنعتی نیز افزایش پیدا کرده است. از جمله این نیازمندی ها می توان به ذخیره سازی و پردازش داده های حجیم، مدل سازی و شبیه سازی پدیده های فیزیکی، حل معادلات عددی پیچیده، دینامیک سیالات و مکانیک محاسباتی، بیوتکنولوژی و ژنتیک اشاره کرد. کاربردهایی از این قبیل نیاز به انجام محاسبات سنگین و زمانبر دارند که معمولا از عهده کامپیوترهای معمولی خارج است.

به منظور پاسخگویی به چنین نیازهایی و ارائه سرویس به اساتید، دانشجویان و پژوهشگران، مرکز محاسبات سریع دانشگاه کردستان از اردیبهشت 1397 راه اندازی شد. این مرکز در حال حاضر شامل 8 پردازنده 16 هسته‌ای (در مجموع 128 هسته پردازشی معادل با 256 نخ)، 512 گیگابایت حافظه اصلی و حدود 10 ترابایت حافظه ذخیره‌سازی می‌باشد. با توجه به اهمیت این مرکز، دانشگاه در نظر دارد که با تخصیص بودجه مورد نیاز، سالانه بر قدرت محاسباتی این مرکز اضافه نماید. مرکز محاسبات سریع دانشگاه هم‌اکنون آماده ارائه سرویس به اعضای هیئت علمی، دانشجویان، پژوهشگران و کاربران آزاد سراسر کشور می‌باشد.